Contextueel loopbaan coach

Groei in de kwaliteit van relaties

Loopbaan coaching Apeldoorn

De waarde van werk voor ons leven is van wezenlijk belang. De kracht van werk zit in de verbinding met andere mensen. En in de bijdrage die werk levert om onze levensmissie uit te leven. Je droom uitleven in je werk. Dan leef je zoals je bedoeld bent. Existentiële levensvragen over de zin van het bestaan en de waarde van ons werk kunnen ervoor zorgen dat we meer inzicht willen in onze loopbaan. Verschillende vragen kunnen voorbij komen:

 • Leef ik mijn roeping?
 • Welk werk is passend voor mij?
 • Hoe vind ik een baan waar ik gelukkig van word?
 • Welke impact wil ik uitleven in deze wereld?

  Deze vragen kunnen zich om allerlei redenen voordoen. In mijn blog kun je meer lezen over deze vragen. Ik schrijf daar het volgende: Ieder seizoen kent zijn eigenheid. Tijd om te bezinnen op strategie. Tijd om te bezinnen op onze roeping. Welke betekenis geef ik aan deze aarde? Wat is mijn bijdrage? Welke bladeren heb ik te laten vallen om mijn roeping ten volle te kunnen leven? Om niet te overleven maar werkelijk en intens krachtig te léven. Te zijn zoals ik bedoeld ben. Zoals de eekhoorn mij dat liet zien. Of sterker nog, om als een stevige boom te zijn waar de eekhoorn graag doorheen springt en zijn vruchten kan verzamelen.

  Loopbaan coaching

  Wij bieden loopbaan coaching aan vanuit onze vestiging in Apeldoorn. Met de loopbaan coaching reizen wij met u mee om stappen te zetten in uw loopbaan. Om samen  met u te ontdekking wat uw levensvisie is. Om zichtbaar te maken welke levensopdracht u heeft. En om u op weg te helpen deze roeping voor uw leven vorm te geven. Doelbewust leven zowel in uw werk als in uw privé leven. Als uitgangspunt gebruiken wij daarbij het contextuele gedachtengoed. De contextuele benadering gaat uit van de mens als individu in verbinding met voor hem belangrijke relaties, zoals collega’s. Samen met u gaan we ontdekken waar u energie van krijgt, welke doelen u wilt realiseren en welke impact u wilt hebben op de mensen om u heen.

  Outdoor life coaching

  Outdoor life coaching brengt jezelf in beweging. Letterlijk en figuurlijk. De natuur is een prachtige plek voor  deze vorm van coaching waarin de rechter- en linkerhersenhelft een stimulans krijgen. Door deze stimulans ontstaat verbinding tussen de rechter- en de linkerhersenhelft waardoor nieuwe inzichten ontstaan. Dit leidt tot creativiteit en helderheid waardoor de kwaliteit van leven toeneemt. Sta op en schitter!

  Wij bieden verschillende vormen van outdoor life coaching.

  Wandel coaching

  Gaat u bij voorkeur wandelend met uw loopbaan aan de slag? Dat kan bij ons! Wij bieden wandel coaching aan om u op een informele manier te laten ontdekken welke keuzes u kunt maken in het leven. In de frisse buitenlucht kunt u vrij ademen. Elk seizoen sluit aan bij het seizoen van ons leven. Letterlijke beweging helpt ons om in beweging te komen op weg naar onze levensopdracht. Elk seizoen laat ons zien dat het tijd is voor het ritme van de natuur. Zoals de bomen in de herfst hun bladeren laten vallen, kan het voor ons tijd zijn om iets los te laten. Om ons op een nieuwe manier tot het leven en tot ons werk te verhouden. Om ons om te draaien en een nieuwe richting in te slaan.

  Tuin coaching

  Een derde mogelijkheid die wij bieden is tuin coaching. In deze vorm van coaching gaat u aan de slag in de tuin. Ontdekt u de kracht van groeien, bloeien en snoeien. Verharden wij ons met onze betontuinen? Of staan we juist open voor het groen in onze tuin? Kunnen en durven wij onze eigen tuin vorm te geven? Op een manier die bij ons past en bij onze omgeving? Kom de kracht van de tuin ontdekken in deze vorm van coaching.

   

  Outdoor coaching
  Contextuele coaching

  Hoe werkt het

  Contextuele coaching

  Al onze vormen van coaching staan op het fundament van het contextuele gedachtengoed. Het contextuele gedachtengoed is ontwikkeld door Iván Böszörményi-Nagy.

  De contextuele loopbaancoach is uniek in Nederland en onderscheidt zich van andere vormen van coaching. In de contextuele coaching staan vier dimensies centraal. Dat zijn in de eerste plaats de feiten (eerste dimensie). En in de tweede plaats de psychologische vermogens die we ontwikkeld hebben en waarmee we in beweging kunnen komen of geblokkeerd raken (tweede dimensie). We hebben allerlei systemen en gedrag aangeleerd (derde dimensie) en het gedrag van anderen beïnvloedt ons. Daarnaast heeft onze geschiedenis invloed in onze relaties (vierde dimensie). Deze relaties hebben grote invloed op ons gedrag. De contextuele coach is opgeleid in deze vier dimensies en zal de laatste dimensie als vertrekpunt nemen voor het coachtraject. Deze dimensie gaat onder andere over de kracht en de onmacht van de verbinding en de samenwerking. Dit kan zowel de verbinding met jezelf zijn als de verbinding met anderen. Groei, ontwikkeling en vrijheid zijn vruchten van een contextueel coachtraject.  

  Contextuele coaching vanuit onze vestiging in Apeldoorn is onder andere passend in de volgende situaties:

  • Loopbaancoach
  • Hoogsensitiviteit
  • Rouwverwerking
  • Vergroten zelfbewustzijn
  • Meer inzicht in eigen persoonlijkheid
  • Leren omgaan met grenzen en het aangeven van grenzen
  • Leren om gestelde doelen te bereiken
  • Verbeterde balans tussen privé en werk
  • Stimulans voor effectieve teamsamenwerking
  • Een uitdaging in de communicatie
  • Leren omgaan met constructieve conflicten
  • Ontwikkelen en ontdekken van gaven en talenten
  • Groeien in de kwaliteit van relaties
  • Helpen balansen in de familie te herstellen
  • Inzicht verwerven in het persoonlijke levenspad
  • Ontdekken van uw passie

  Als contextueel loopbaancoach kunnen wij vanuit verschillende invalshoeken naar de mens in het algemeen kijken. Deze deskundigheid gebruiken wij in het loopbaancoach traject. We stellen zaken aan de orde die gaan over uw persoonlijke geschiedenis, vaardigheden die u hebt aangeleerd en patronen die u hebt ontwikkeld. Patronen die u helpen, maar ook patronen die uw handelen in de weg kunnen staan. Daarnaast willen wij samen met u inzicht verwerven in uw persoonlijkheid. Wij werken niet probleemgericht maar kwaliteitsgericht. Samen kijken wij waar u vandaan komt, wat u geleerd hebt en hoe effectief dit is voor uw persoonlijke levensopdracht.

  Voor sociaal ontwikkelbedrijven en gemeenten (BBV)

  Onze grootste opdrachtgevers zijn sociaal ontwikkelbedrijven (Participatiewet) en gemeenten (BBV). Wij richten ons op gemeenten, sociaal ontwikkelbedrijven en accountants. Wij zien de samenhang in deze sectoren met de menskant. De mens achter de feiten en achter de cijfers. Wij kunnen u ook helpen met analyses, het opleiden van uw medewerkers binnen de Participatiewet en het BBV en met contextuele loopbaan coaching vanuit onze vestiging in Apeldoorn. Om daarmee u en uw organisatie tot verdere groei te laten komen. Van waste naar rendement.

  Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

   

  Outdoor coaching
  {
  Belangrijke zaken eerst

  Belangrijke zaken eerst

  Terug van mijn werk zag ik het direct. Eén van mijn kippen lag ziek in het hok. Volledig door haar poten gezakt. Wat nu?  Eén ding was me direct duidelijk. Voorlopig zou deze kip geen eieren meer leggen. Plan het ongeplande De volgende dag had ik een keuze: de...

  Innerlijke vrijheid op Blue Monday

  Innerlijke vrijheid op Blue Monday

  Blue Monday. Volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall is de derde maandag van januari de meest deprimerende dag van het jaar. In 2022 is dat op 17 januari. Hoe wil jij dit jaar reageren op Blue Monday? De keuze tot innerlijke vrijheid Edith Eva Eger scheef de...

  Rouw op de werkvloer

  Rouw op de werkvloer

  In mijn vorige blog ging ik in op rouwverlof. Rouw is een onderwerp dat aan geen enkel mens voorbij gaat.  Vormen van rouw voor de werknemer Rouw kent vele vormen: Verlies van dierbare mensen Verlies van dierbare dingen (gezondheid, welzijn, materieel). En bij...

  Rouwverlof

  Rouwverlof

  Eind november 2021 hebben Tweede Kamerleden met elkaar gesproken over de mogelijkheid van rouwverlof. Na het verlies van een dierbare bestaat op dit moment geen wettelijke basis voor rouwverlof. Onderzoek rouwverlof Rouw is een onderwerp dat aan geen enkel mens...

  Kracht