zicht

Coaching

Wat wij doen

Zicht coaching

Zicht coaching maakt jou als persoon zichtbaar. Geeft jou zicht op jezelf. Zicht baseert zijn coaching op het contextuele gedachtengoed. Ons doel is om mensen verder te helpen groeien in de kwaliteit van hun relaties. Als uitgangspunt gebruiken wij daarbij het contextuele gedachtengoed dat uitgaat van de mens als individu in verbinding met voor hem belangrijke relaties, zoals familie en collega’s. 

De contextuele coach is uniek in Nederland en onderscheidt zich van andere vormen van coaching. In de contextuele coaching staan vier dimensies centraal. Dat zijn in de eerste plaats de feiten (eerste dimensie). En in de tweede plaats de psychologische vermogens die we ontwikkeld hebben en waarmee we in beweging kunnen komen of geblokkeerd raken (tweede dimensie). We hebben allerlei systemen en gedrag aangeleerd (derde dimensie) en het gedrag van anderen beïnvloedt ons. Daarnaast heeft onze geschiedenis invloed in onze relaties (vierde dimensie). Deze relaties hebben grote invloed op ons gedrag. De contextuele coach is opgeleid in deze vier dimensies en zal de laatste dimensie als vertrekpunt nemen voor het coachtraject. Deze dimensie gaat onder andere over de kracht en de onmacht van de verbinding en de samenwerking. Dit kan zowel de verbinding met jezelf zijn als de verbinding met anderen. Groei, ontwikkeling en vrijheid zijn vruchten van een contextueel coachtraject.  

Contextuele coaching is onder andere passend in de volgende situaties:

 • Vergroten zelfbewustzijn
 • Meer inzicht in eigen persoonlijkheid
 • Leren omgaan met grenzen en het aangeven van grenzen
 • Leren om gestelde doelen te bereiken
 • Verbeterde balans tussen privé en werk
 • Stimulans voor effectieve teamsamenwerking
 • Een uitdaging in de communicatie 
 • Leren omgaan met constructieve conflicten
 • Ontwikkelen en ontdekken van gaven en talenten
 • Groeien in de kwaliteit van relaties
 • Helpen balansen in de familie te herstellen
 • Inzicht verwerven in het persoonlijke levenspad
 • Ontdekken van je passie

Werkwijze

Als contextueel coach kunnen wij vanuit verschillende invalshoeken naar de mens in het algemeen kijken. Deze deskundigheid gebruiken wij in het coachtraject. We stellen zaken aan de orde die gaan over je persoonlijke geschiedenis, vaardigheden die je hebt aangeleerd en patronen die je hebt ontwikkeld. Patronen die je helpen, maar ook patronen die je handelen in de weg kunnen staan. Daarnaast willen wij samen met jou inzicht verwerven in je persoonlijkheid. Wij werken niet probleemgericht maar kwaliteitsgericht. Samen kijken we waar je vandaan komt, wat je geleerd hebt en hoe effectief dit is voor je levensopdracht. 

Remco Draaijer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis lobortis purus sed risus euismod, ac accumsan lectus congue. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Fusce quis mauris turpis.

Nulla non massa eget quam gravida auctor. Praesent eget dignissim orci. Praesent nec posuere tortor. Curabitur non imperdiet justo. Mauris faucibus enim urna, in tempus neque gravida vestibulum.

{

“DiviLeads helped me prepare for the job hunt and found me the perfect position in a matter of weeks! Professional and communicative every step of the way!”

Klant 1

Adres

2345 Divi St. #100
San Francisco, CA 93855

Contact

hello@divijobs.com
(451) 322 – 3455